Op dit moment kunnen we even niet tennissen in Zevenhuizen vanwege de aanleg van de nieuwe tennisbanen. Vorige week is de onderlaag afgerond en goedgekeurd. Komende maandag wordt begonnen met het leggen van de kunstgrasmat. Over ongeveer 3 weken moet het dan helemaal klaar zijn en goedgekeurd zijn.

Voor de tennislessen hebben we de afgelopen periode kunnen regelen dat deze hebben plaatsgevonden en gaan vinden bij een vereniging in de buurt. De eerste weken is er gelest op de tennisbanen bij TC Nienoord in Leek. Op dit moment wordt er gelest op de tennisbanen van TV De Wilp in De Wilp. Aangezien het aanleggen langer duurt dan verwacht hebben we ook gezocht naar andere mogelijkheden voor jullie om te tennissen. We zijn dan ook blij om jullie te kunnen vertellen dat we de komende weken op de dinsdagavond en op de donderdagavond kunnen tennissen bij TV De Wilp.

  • Op de dinsdagavond vanaf 19:00 uur is het tossavond bij TV De Wilp. We draaien dan mee in de toss en kunnen dan dus ook spelen met en tegen de leden van De Wilp. De Wilp heeft hiervoor 2 tennisbanen beschikbaar. De toss wordt daar vergelijkbaar georganiseerd als bij ons. Het kan dus zijn dat je soms even een ronde aan de kant moet zitten.
  • Op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur wordt er een mix gespeeld op 1 baan. Dat is een interne mixcompetitie van De Wilp met een vast schema. Wij kunnen van SVA binnen ditzelfde tijdsvenster gebruik maken van de andere baan en dan een eigen toss houden.

Wil je gebruik maken van deze mogelijkheden geef dat dan even door. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21680284 (bellen of whatsapp). Dan weten we ook hoeveel mensen we kunnen verwachten daar.

Als je er gebruik van maakt dan moet je je aan de geldende regels in verband met Corona houden:

  • Kom niet naar de tennisbaan als je zelf klachten hebt of iemand in jouw huis;
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Bij aankomst op het tennispark is iedereen verplicht gebruik te maken van het desinfectiemiddel (staat onder de overkapping op de rode tafeltjes);
  • Gebruik alleen bij hoge uitzondering (nood) het toilet en laat het schoon achter. Vanaf nu wordt gebruik gemaakt van papieren handdoekjes om je handen mee af te drogen. Zowel het heren- als damestoilet is hiervan voorzien en gebruikt papier kan in de grote pedaalemmer in het halletje bij de toiletten worden gedeponeerd;
  • Zorg dat je op de afgesproken tijd bij de tennisbaan aanwezig bent en niet eerder;
  • De kantine en kleedkamers blijven gesloten, neem dus zelf drinken mee;
  • Sleepnetten liggen vanaf nu tussen beide banen in, graag daar ook terug leggen na het gebruik ervan. 
  • Verder zie de bijgaande richtlijnen van de KNLTB. Die hangen ook aan de ramen en het hek.

Het adres van TV De Wilp is Plantsoen 51 in De Wilp. De toegangsweg naar het park zit naast de Opel garage Kloosterman. Er zijn daar 5 parkeerplaatsen aan het begin. De toegangsweg moet verder te voet gevolgd worden. Parkeren is ook mogelijk langs de hoofdweg. Zie de bijgevoegde plattegrond.

 

 

Afgelopen dinsdag is bekend geworden dat vanaf 11 mei buiten sporten onder bepaalde voorwaarden ook weer mogelijk is voor volwassenen. Dat is natuurlijk goed nieuws. We gaan in overleg met de trainers om te kijken of het mogelijk is om buiten in plaats van binnen te gaan trainen voor de verschillende sporten bij SVA. Als we mogelijkheden zien en de groepen willen ook graag dan kunnen we deze groepen weer opstarten. 

Helaas voor tennis valt dit nu net samen met de start van de werkzaamheden voor de nieuwe tennisbanen. Deze werkzaamheden starten maandag 11 mei en als eerste zal het bestaande kunstgras verwijderd worden bij zowel Kv Sparta als bij onze huidige tennisbanen. Dat houdt in dat we dus geen gelegenheid meer hebben om te tennissen op onze huidige tennisbanen. Dat is natuurlijk erg jammer. Het zou leuk geweest zijn om daar nog een laatste keer te kunnen tennissen. 

Maar we kijken vooruit en kunnen ons verheugen op onze nieuwe tennisbanen op onze nieuwe locatie bij Kv Sparta. Normaal gesproken duren de werkzaamheden ongeveer 4 weken, met een eventuele uitloop van 2 weken. We houden jullie op de hoogte van de voortgang. Zodra de banen zijn opgeleverd en vrijgegeven kunnen we onder de dan geldende regels weer vrij gaan tennissen.

Voor de tennislessen die voor de jeugd al weer begonnen waren zijn we op zoek naar een alternatieve locatie. We hopen hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te hebben. Mogelijk wordt dan ook de tennisles voor volwassenen weer gestart.

Logo Sparta 100 jaarLogo SVA

Beste leden, ouders van leden en alle betrokken van Kv Sparta & Tennisvereniging SVA,

Zoals jullie wellicht wel weten zijn Kv Sparta en Tennisvereniging SVA al een aantal jaar samen aan het werken voor de realisatie van een nieuw te leggen kunstgrasveld op de huidige korfbalvelden van Kv Sparta. Beide verenigingen zijn toe aan een nieuwe kunstgrasmat en doordat de afmetingen van de korfbalvelden afgelopen jaren zijn verkleind, zou er op het veld van Sparta ruimte over zijn. Hierdoor zijn we met elkaar om tafel gaan zitten om te brainstormen over de mogelijkheden tot combineren van twee verenigingen op één veld. Na een goed eerste gesprek en met veel enthousiasme zijn we als beide verenigingen gezamenlijk dit project aangegaan en ontwikkelden zich al snel leuke plannen en ideeën. Een mooie uitdaging om één van de eerste velden in Nederland te worden die deze combinatie zou kunnen gaan bieden.

Want even een nieuw veld erop met andere belijning... zo makkelijk werkt het niet. We willen jullie hieronder in hoofdlijnen een korte indruk geven van de aanpassingen die gedaan dienen te worden. Uiteraard zal als eerste de huidige mat worden opgerold, afgevoerd en zal deze vervolgens voor 100% worden gerecycled. Daarna blijft de fundatie van de huidige korfbalvelden over. Op de plek waar de tennisbanen komen te liggen zal de fundatie moeten worden verwijderd en opnieuw worden aangevuld met een fundatie die geschikt is voor het spelen van tennis. Deze fundatie is namelijk harder dan die van korfbal. Nadat de fundatie is goedgekeurd door de keuringsinstantie zal er een nieuwe mat overheen gelegd worden met de nieuwe belijning die aan de richtlijnen van beide sportbonden gaat voldoen. Rondom de tennisbanen zal er een nieuw hek worden geplaatst, zoals dat verplicht is bij de tennisbond. Toch willen wij als Zevenhuister sportverenigingen het net even iets anders uitgevoerd hebben dan standaard. Namelijk, de hekken die op de velden moeten komen te staan, willen wij graag in een demontabele uitvoering. Dit houdt in dat wanneer er een groot evenement is, we deze hekken kunnen gaan demonteren en we zo kunnen beschikken over een groot veld, zonder obstakels.

Met dit plan en idee zijn we de kunstgraswereld ingetrokken, waar we gelijk leuke en enthousiaste reacties terugkregen, waardoor ons enthousiasme alleen maar groter werd. Na een uitgebreid traject, van opstellen van plan van eisen tot opvragen van offertes,zijn we met diverse partijen om tafel gegaan. De renovatie zal niet in zijn geheel voor rekening komen voor de beide verenigingen en daarom zijn we gedurende dit gehele traject in goed contact geweest met de gemeente Leek en later gemeente Westerkwartier. Vanuit de gemeente zijn wij op diverse vlakken ondersteund door Johan Boon en zijn we gezamenlijk opgetrokken tot een uiteindelijk besluit. Een besluit wat natuurlijk financieel onderbouwd moest worden met diverse stukken vanuit onze verenigingen en eventuele opdrachtnemers. Deze stukken zijn met behulp van Johan Boon uitvoerig besproken binnen de gemeente en daar is uiteindelijk een besluit uit gekomen. En via deze nieuwsbrief mogen wij jullie mededelen dat Kv Sparta en Tennisvereniging SVA gezamenlijk gaan sporten op de nieuw aan te leggen kunstgrasvelden!!

Na alle offertes van de diverse partijen binnen gekregen te hebben, zijn wij ook in een gezamenlijk overleg met de gemeente tot een besluit gekomen over de partij die de renovatie voor ons gaat uitvoeren. Antea Group uit Heerenveen zal de renovatie voor ons gaan uitvoeren, waarbij er tevens voor de tennis een nieuwe betonnen oefenwand zal worden gerealiseerd. De start van deze renovatie zal in dit kwartaal gaan plaatsvinden, waardoor we snel over een nieuw veld kunnen beschikken. In de huidige tijd, waarin we in deze moeilijke omstandigheden in een lastige tijd leven, is dit toch een mooi positief punt voor onze sporttoekomst. We zijn blij met het verloop en de beslissing tot aanleg van de nieuwe velden, waarbij we als beide verenigingen uitkijken naar een mooie samenwerking. De velden worden zo ingericht, zodat we met het aanstaande MFC optimaal zicht hebben op de nieuwe velden. Zo zal Sparta beschikken over 2 seniorenvelden en 4 pupillen velden. SVA zal beschikken over 2 gloednieuwe tennisvelden. We kunnen straks gezamenlijk als Zevenhuisters beschikken over een sportcomplex waar we zeer zeker trots op mogen zijn!

Wij hopen jullie hiermee een kleine inkijk te hebben gegeven over de ontwikkelingen van de kunstgrasvelden. Vanaf maandag 13 april treden we ook met dit mooie nieuws via social media en de pers naar buiten. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met één van onderstaande contactpersonen binnen jullie vereniging.

Kv Sparta – Arjan de With – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-23855342
Tennisvereniging SVA – Jeroen Dijk - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-50643955

Samen Westerkwartier Tossdag 2019Sinds kort wonen we allemaal in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Een gemeente met 12 tennisverenigingen. Als tennisverenigingen zijn we nu een paar jaar bezig om meer samen te werken en kennis te delen. Dit doen we onder de naam Samen Westerkwartier. 

Op zondag 22 september organiseren we de eerste editie van de Samen Westerkwartier Tossdag. Een gezellige dag voor en door de tennisverenigingen in de gemeente Westerkwartier. Een dag om elkaar, de andere tennisverenigingen en de gemeente beter te leren kennen. 

De dag is in 2 delen opgesplitst: een ochtendsessie van 10:00 tot 12:30 op een kleiner tennispark en een middagsessie van 13:30 tot 16:00 uur op een groter tennispark. Na afloop is er dan nog een gezellige afsluiting op één groter tennispark met een drankje en een hapje.

We willen jullie van harte uitnodigen om mee te doen aan deze tossdag. Je kan je aanmelden tot 1 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via 06-50643955 of door je gegevens in te vullen op de intekenlijst in de kantine. Alle deelnemers ontvangen ongeveer een week van te voren nog een e-mail met informatie over de tossdag. Je zal in deze mail ook vinden op welke tennisparken je ingedeeld bent, en op welk tennispark we afsluiten met een drankje en een hapje. 

Heb je nog vragen, dan kan dat via genoemd e-mailadres of telefoonnummer. We zien je graag op 22 september!

Het buitenseizoen is weer van start. Dus iedereen is op de woensdagavond weer van harte welkom om een balletje te slaan op de tossavond vanaf 19:30. Om alvast weer in de stemming te komen was er weer iets leuks georganiseerd zowel voor de jeugd als voor de volwassenen.

Op zondag 10 maart jl. was er voor de jeugd een poffertjestoernooi. Er werd eerst getennist van 10 to 12 uur volgens een leuk in elkaar gezet schema en werden er nog wat leuke tennisspelletjes gedaan. Het weer leek van te voren een spelbreker te gaan worden maar op de dag zelf viel het ’s morgens allerzins mee. Helaas werd het gedurende de ochtend wel ietwat nat. Maar gelukkig waren er
heerlijke poffertjes om weer de verbrande energie weer wat aan te vullen. Al met al toch een geslaagde ochtend.


Vervolgens was het 2 weken later op 24 maart de beurt aan de volwassenen. Inmiddels was het weer een stuk beter en was het bij tijd en wijle gewoon warm, kortom het was prachtig weer! Eerst werd er 2 uur lang volgens het toss principe getennist, waarna rond half 1 de snert arriveerde bij de tennisbaan. En aangezien de pan helemaal leeg is gegaan, was men hier wel aan toe. Toen de snert enigszins weer wat was gezakt, werd er nog een klein uurtje doorgespeeld. Ook deze ochtend was weer zeer geslaagd!

Op naar een mooi tennisseizoen! Tot ziens op de tennisbaan!

Wij gebruiken alleen cookies voor een goede werking van onze website. Wil je meer weten over ons privacy beleid, bekijk dan onze privacy verklaring.

  Ik accepteer cookies van deze website.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk